zondag 12 maart 2023 om 10:00

Ochtenddienst Veertig Dagen-3; Opstandingskerk
Voorganger(s): ds. C. Ofman

Thema: Aandacht
Je hoeft geen helderziende te zijn om soms te kunnen raden dat iemand een moeilijk leven heeft.
In het Wereldhuis en bij Stap Verder, een inloopcentrum in Zuidoost, komen mensen die geen verblijfsvergunning hebben om aandacht en hulp vragen. Vrouwen uit Afrika bijvoorbeeld, hier naartoe gebracht door mensenhandelaars die werk in het vooruitzicht stelden, maar dat werk bleek werk in de prostitutie te zijn. Toen ze daaraan wisten te ontkomen, waren ze aan de straat overgeleverd.
Geen onderdak, geen eten. En wat doe je dan? Dan ga je toch maar met een man mee, die zegt het goed met je te menen, maar die toch misbruik maakt van de situatie. Er zijn vrouwen, die op die manier een aantal relaties achter de rug hebben, vaak nog met kinderen van verschillende vaders.
In het evangelieverhaal dat op 12 maart wordt gelezen gaat Jezus in gesprek met een Samaritaanse vrouw. Hij vraagt om haar aandacht: ‘Heb je wat water voor mij?’ Ze is verbaasd dat ze door een joodse man wordt aangesproken. Joden gingen niet met Samaritanen om. En deze man kent zelfs haar levensverhaal: dat ze vijf mannen heeft ‘versleten’ en dat degene met wie ze nu een relatie heeft haar man niet is…
Wat Jezus in de aanbieding heeft komt zondag aan de orde.
Wees van harte welkom!

terug