zondag 7 mei 2023 om 19:00

Avonddienst; Opstandingskerk
Voorganger(s): ds. P. den Dekker

Eind mei stopt na twee jaar mijn contract bij Evean Swaensborch voor de functie van geestelijk verzorger. In de viering van zondag 7 mei hoop ik afscheid van u te nemen. Het is dankbaarheid die het terugkijken op afgelopen jaren stempelt.
In de prediking wil ik samen met u stilstaan bij een geschiedenis die ongeveer twintig jaar na de uitstorting van Gods geest op de Pinksterdag plaatsvond. Een geschiedenis die in hoofdstuk 19 van het bijbelboek Handelingen wordt beschreven en voor velen onbekend is. Apostel Paulus verblijft in de stad Efeze, tegenwoordig een ruïne in de Turkse provincie Izmir, en er zijn bijzondere krachten van God werkzaam. Het roept herinneringen op aan de  opkomst en de verspreiding van het evangelie kort na de uitstorting van Gods geest in Jeruzalem.
We zullen bij een aantal vragen die de geschiedenis oproept stilstaan. Bijvoorbeeld: Was het Godsplan om van Efeze een volgende uitvalbasis van het evangelie te maken? Wat voor stad was Efeze in die tijd? En waarom gebruikte God de tekenen en wonderen, zoals bijvoorbeeld door de zweetdoeken van Paulus? Welk doel hadden ze? Zijn de tekenen en wonderen die worden beschreven ook in deze tijd mogelijk?
Ik zie ernaar uit om u en jou in deze dienst te ontmoeten.
Pieter den Dekker

terug