zondag 23 juni 2024 om 19:00

Avonddienst Thema-vesper; Opstandingskerk
Voorganger(s): Jan Jurriaans

De Mammon regeert; is er nog hoop? Staatsloterij, Vriendenloterij, Postcodeloterij. De 10de kan het gebeuren. De Jackpot staat op 10 miljoen maar het kan ook zomaar 100 miljoen zijn. U speelt toch wel mee. Begin maar vast te dansen. Voortaan geen zorgen meer. Om u beter van dienst te kunnen zijn sluiten we onze filialen in Monnickendam, Ilpendam en op Marken. U kunt voortaan uw bankzaken online regelen. Voor vragen kunt u terecht bij onze virtuele medewerker. En als die u niet begrijpt heeft u nog wel een kleinkind dat u kan helpen. Bij de supermarkt kunt u de boodschappen scannen. Dan hoeft u niet meer in de rij bij al die treuzelaars en babbelaars.
En zoekt u een partner voor het leven? Dan is er de mogelijkheid tot “speed daten”, e-matching en Second love.
De samenleving wordt steeds efficiënter. Dat spaart een hoop geld uit. Plastic kaartjes en smartphones. Geen praatje meer met een tramconducteur, een kassière of een bankmedewerker.
Wilt u een mens spreken? De wachttijd voor de psychiater bedraagt 14 weken en 2 miljoen Nederlanders blijken antidepressiva te gebruiken. Somber nietwaar. Maar er is hoop. Als we weer oog krijgen voor de echte rijkdommen. Terug naar de bron. Je zult ervoor tegen de stroom in moeten zwemmen maar het is de moeite meer dan waard.
Op 23 juni a.s. mag ik voorgaan in de vesper. Mijn leidraad is de gelijkenis van de verloren zoon. Nadat hij de erfenis van zijn vader erdoor gejaagd had en door een diep dal ging werd hij weer gastvrij in zijn vaderlijk huis ontvangen. Graag deel ik mijn overdenking hierover met u.

Jan Jurriaans

terug